O víkendu 8.-.9. 10. 2016 se daleko předaleko konalo M-ČR štafet a klubů. Přesněji v Dolním Prysku. Staří Kroměřižáci se tohoto prestižního kláni letos nezúčastnili i když veteránské štafety bychom postavili i tři, ale v klubech nám nějak chybí baby, tak jsme nakonec nikam nejeli. Škoda, terén ve skalách a tratě tam postavené mohli být pro nás velmi zajímavé. Tratě žáku to jenom potvrzují.
Ale jeli aspoň naši mlaďoši. Lucka Míša a Noe se vešli do oblastního výběru a tak nás reprezentovali v barvách Valašské oblasti.

V sobotu se běžely tří členné štafety. Počasí bylo hodně chladné a pořad z nebe něco padalo.
Lucka běžela s Valentínou a Adelou v kategorii DH12 a skončily 17. z 61. štafet – škoda že kluci i holky běhají v jedné kategorii.
Míša s Maruškou a Dášou vybojovali suprové 2. místo v kategorii D14. Super holky.
Noe s Vaškem a Honzou vybojovali 9. místo.
Výsledky najdete na http://www.ok-bor.cz/mcr2016/files/20161008V.pdf

 

V neděli se běžel závod klubů a oblastních výběrů. Počasí se nějak výrazně nezlepšilo a jak to bylo v lese…….
Míša a Lucka běžely v prvním Valašském družstvu žactva a Noe ve třetím. A co se nestalo Noe doběhl z prvního úseku jako nejlepší z Valašských oblastí a ostatní naše družstva pak musela stahovat o sto šest. Míša na druhém úseku se snažila, stáhla dost míst, ale blbě narazila (teda asi hodně rychle vytáhla čip / nepíp / neblik) poslední kontrolu. Všichni ji na sběrce viděli, ale  i tak bylo celé družstvo DISK. Ostatní to, ale vnitřně nezabalili a bojovali a to je fajn. Kdyby nebili DISK tak by doběhli na 11 místě, ale na kdyby se nehraje. Nejlepší tak teda bylo družstvo Valašské oblasti 2 na 20. místě a trojka skončila 28.
Výsledky najdete na http://www.ok-bor.cz/mcr2016/files/20161009V.pdf

Dík všem trenérům co se výběru po celí rok věnují.